Εργασία μας στον Διακρανιακό Μαγνητικό Ερεθισμό έγινε δεκτή προς δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό Muscle&Nerve

Η συγκεκριμένη εργασία αφορά στη χρήση καινοτόμων μεθόδων για τον προσδιορισμό των ορίων αναφοράς σε ένα έυρος παραμέτρων, που μέχρι σήμερα δεν έχουν περιγραφεί στη διεθνή βιβλιογραφία.


Δημοσιεύθηκε εργασία μας σχετική με τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Εργασία μας με αντικείμενο τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας παρουσιάσθηκε στο 25ο συνέδριο της European Charcot Foundation, που έλαβε χώρα στο Baveno, Ιταλία, τον Νοέμβριο 2017.


Εγίναν δεκτές δύο νέες ευρεσιτεχνίες μας, στις Ηνωμένες Πολιτείες

Δύο νέες ευρεσιτεχνίες μας, σχετικές με τη θεραπεία του καρκίνου και των μιτοχονδριακών νόσων (όπως είναι η αταξία του Friedreich) έγιναν δεκτές από τον οργανισμό πνευματικής ιδιοκτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών.


Νέα δημοσίευση του Ιατρείου μας σχετική με τον Διακρανιακό Μαγνητικό Ερεθισμό

Η μελέτη μας πάνω στον διακρανιακό μαγνητικό ερεθισμό μας οδήγησε σε νέα ευρήματα, που επιτρέπουν την έγκαιρη διάγνωσης μιας σπάνιας, βαριάς μορφής αυχενικής σπονδύλωσης. Η εργασία μας έγινε δεκτή προς δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό Spinal Cord.


Θα δημοσιευθεί σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό εργασία μας σχετική με τη θεραπεία της βαρειάς ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής με διακρανιακό μαγνητικό ερεθισμό

Με τη βοήθεια του επαναληπτικού διακρανιακού μαγνητικού ερεθισμού (rTMS), θεραπεύσαμε έναν ασθενή με πολύ βαρειά ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, που δεν ανταποκρινόταν ικανοποιητικά στη φαρμακευτική αγωγή. Η θεραπευτική μας προσέγγιση θα δημοσιευθεί στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό “The Primary Care Companion for CNS Disorders“. Το θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι εμφανές στο video που ακολουθει:  

Θεραπεία βαρειάς ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής με επαναληπτικό διακρανιακό μαγνητικό ερεθισμό

Ηλεκτρομυογράφημα μονήρους μυϊκής ίνας (Single Fiber EMG)

Η μυασθένεια είναι μία νόσος που προσβάλλει τους μυς. Πολύ συχνά η πρώτη εκδήλωση της είναι βλεφαρόπτωση (το ένα, συνήθως, βλέφαρο κλείνει μόνο του), ενώ μπορεί να εμφανιστεί ως γενικευμένη αδυναμία (π.χ. δυσκολία στο ανέβασμα σκάλας), ως δυσκολία στην κατάποση ή διπλωπία. Η διάγνωση γίνεται με τη βοήθεια ειδικών εξετάσεων αίματος, οι οποίες, ωστόσο, δεν […]


Ο Νευρολόγος μας συμμετέχει ως εκπαιδευτής στο σεμινάριο ηλεκτρομυογραφίας της Ελληνικής Νευροφυσιολογικής Εταιρείας

Ο Νευρολόγος μας συμμετέχει ως εκπαιδευτής στο σεμινάριο ηλεκτρομυογραφίας της Ελληνικής Νευροφυσιολογικής Εταιρείας (16-20 Δεκεμβρίου 2015, Εύβοια).


Συμμετέχουμε στο νέο βιβλίο του διεθνούς οίκου Taylor & Francis, με αντικείμενο την επαναστόχευση φαρμάκων

Ο κος Δευτεραίος ηγείται της συγγραφής του κεφαλαίου “Systematic Drug Repositioning”, στο νέο βιβλίο του διεθνούς οίκου Taylor & Francis, με τίτλο “Drug Repositioning: Approaches and Applications for Neurotherapeutics”


Έγινε δεκτή προς δημοσίευση εργασία μας πάνω στο Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης

Έγινε δεκτή προς δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό “Fatigue: Biomedicine, Health & Behaviour” εργασία μας πάνω στο Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης. Στα πλαίσια της εργασίας αυτής ο Νευρολόγος μας ηγήθηκε μίας διεθνούς ομάδος ειδικών από την Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία, προκειμένου να   αποτυπώσει τις διεθνείς ιατρικές πρακτικές πάνω στο Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης.


Ο κος Δευτεραίος μιλάει για τον Διακρανιακό Μαγνητικό Ερεθισμό στο Πανελλήνιο Νευροφυσιολογικό Συνέδριο

Ο Νευρολόγος μας, κος Δευτεραίος μιλάει για τον Διακρανιακό Μαγνητικό Ερεθισμό στο Πανελλήνιο Νευροφυσιολογικό Συνέδριο (23-25 Οκτωβρίου, Καλαμάτα)