Νευρολογικές βλάβες σε κακώσεις του βραχίονα, αγκώνα, πήχη


Κακώσεις νεύρων στον βραχίονα, αγκώνα και πήχη που μπορούν να συμβούν στα πλαίσια άθλησης είναι οι ακόλουθες:

Κάκωση Συμπτώματα Διαγνωστικές εξετάσεις Εικόνες
Βλάβη του ωλενίου νεύρου στον αγκώνα Το ωλένιο νεύρο συμπιέζεται στο εσωτερικό του αγκώνα. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα στο μικρό (5ο) και στο 4ο δάκτυλο (παράμεσος). Μπορεί να υπάρχει αδυναμία στο άνοιγμα του μικρού δακτύλου και σε κάποιες κινήσεις του αντίχειρα, καθώς και δυσκολία στις λεπτές κινήσεις του χεριου. Τα συμπτώματα είναι συχνά χειρότερα τη νύχτα και ο ασθενής μπορεί να ξυπνήσει από μούδιασμα και πόνο στο χέρι.
Arm-elbow

Βλάβη του ωλενίου νεύρου στον αγκώνα

Σύνδρομο πρηνιστή Στο σύνδρομο πρηνιστή το μέσο νεύρο πιέζεται καθώς περνά ανάμεσα από τις δύο κεφαλές του πρηνιστή μυ, στον πήχη. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μούδιασμα και πόνο στα τρία πρώτα δάκτυλα, ενώ μπορεί να υπάρχει και αδυναμία. Στην προσπάθεια εσωτερικής στροφής του πήχη τα συμπτώματα μπορεί να γίνονται εντονότερα.
Σύνδρομο πρηνιστή

Σύνδρομο πρηνιστή

Βλάβη του μέσου νεύρου στον αγκώνα Δεν είναι πολύ συχνή. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μούδιασμα και πόνο στα τρία πρώτα δάκτυλα, ενώ μπορεί να υπάρχει και αδυναμία του χεριού ή δυσκολία στο σφήξιμο της γροθιάς.
Arm-elbow

Βλάβη του μέσου νεύρου στον αγκώνα

Βλάβη του κερκιδικού νεύρου στην περιοχή του αγκώνα Πρόκειται μία από τις ποικίλες αιτίες που προκαλούν τον “Αγκώνα του τενίστα” (tennis elbow). Το κερκιδικό νεύρο πιέζεται κατά τη διαδρομή του στην πίσω επιφάνεια του αγκώνα, προκαλώντας πόνο και ευαισθησία στην πίσω και έξω επιφάνεια του αγκώνα. Τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά της πλάγιας επικονδυλίτιδας, που είναι ένα άλλο αίτιο “Αγκώνα του τενίστα”.
Παγίδευση κερκιδικού νεύρου

Παγίδευση κερκιδικού νεύρου

Σύνδρομο που πρόσθιου μεσόστεου νεύρου (Anterior Interosseous Nerve Syndrome) Πρόκειται για παγίδευση του πρόσθιου μεσόστεου νεύρου, κλάδου του μέσου νεύρου, στην έσω επιφάνεια του πήχη. Συνήθως δεν υπάρχει πόνος, αλλά μόνο αδυναμία στην κάμψη του αντίχειρα και του δεύτερου και τρίτου δακτύλου.
Σύνδρομο πρηνιστή

Σύνδρομο του πρόσθιου μεσόστεου νεύρου

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail