Νευρολογικές βλάβες σε κακώσεις του ώμου


Στις βλάβες νεύρων που μπορούν να προκληθούν από κακώσεις του ώμου κατά τη διάρκεια άσκησης περιλαμβάνονται οι ακόλουθες:

Κάκωση Συμπτώματα Διαγνωστικές εξετάσεις Εικόνες
Σύνδρομο θωρακικής εξόδου Το σύνδρομο θωρακικής εξόδου εμφανίζεται όταν συμπιέζονται τα νεύρα (κυρίως το ωλένιο) κατά τη διαδρομή τους ανάμεσα στην κλείδα και την πρώτη πλευρά. Κακή στάση του σώματος (με παρεκτόπιση του θώρακα προς τα εμπρός) ή ανατομικές παραλλαγές (π.χ. αν υπάρχει μία επιπλέον πλευρά στον αυχένα), μπορούν να συνεισφέρουν στην εμφάνιση του συνδρόμου. Τα συμπτώματά του περιλαμβάνουν πόνο, μυρμήγκιασμα, μούδιασμα και αδυναμία από το λαιμό και σε όλο το βραχίονα
Σύνδρομο θωρακικής εξόδου

Σύνδρομο θωρακικής εξόδου

Κάκωση μασχαλιαίου νεύρου Συνήθως συμβαίνει μετά από τραύμα στο εξωτερικό του βραχίονα ή μετά από ένα εξάρθρημα ή υπεξάρθρημα του ώμου. Ενδέχεται η μετατόπιση του βραχίονα να είναι παροδική και σύντομη, όπως σε χτυπήματα της μπάλας στο Volley. Το χέρι επανέρχεται στη θέση του αμέσως, αλλά η έστω και παροδική μετατόπιση μπορεί να βλάψει το μασχαλιαίο νεύρο. Συμπτώματα είναι μούδιασμα πάνω από τον δελτοειδή μυ, στην εξωτερικής επιφάνεια του βραχίονα, δυσκολία να σηκωθεί ο χέρι προς το πλάι, και δυσκολία στορφής του βραχίονα προς τα έξω.
Ώμος

Κάκωση Μασχαλιαίου Νεύρου

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail