Κακώσεις νεύρων στον γλουτό και το ισχίο


Τα νεύρα μπορούν να υποστούν βλάβη στην περιοχή των γλουτών ή των ισχίων, στα πλαίσια αθλητικών κακώσεων, στις ακόλουθες καταστάσεις:

Κάκωση Συμπτώματα Διαγνωστικές εξετάσεις Εικόνες
Σύνδρομο απιοειδούς Στο σύνδρομο απιοειδούς ο αντίστοιχος μυς στο γλουτό βρίσκεται σε σπασμό και πιέζει το ισχιακό νεύρο. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ευαισθησία και πόνο στον γλουτό, που ακτινοβολούν προς τα κάτω στο πίσω μέρος του μηρού και στη γάμπα. Τα συμπτώματα του συνδρόμου απιοειδούς μοιάζουν και συχνά συγχέονται σε αυτά της ισχιαλγίας, που οφείλεται σε κάκωση της μέσης.
  • Ηλεκτρομυογράφημα και ταχύτητες αγωγής στη μέση και σε ολόκληρο το κάτω άκρο
  • Μαγνητική τομογραφία της μέσης και της λεκάνης
Σύνδρομο απιοειδούς

Σύνδρομο απιοειδούς

Ιερολαγονίτιδα Η ιερολαγονίτιδα είναι φλεγμονή της μίας συνήθως ιερολαγονίου άρθρωσης, που συνδέει τη λεκάνη με το κάτω άκρο της σπονδυλικής στήλης, το ιερό οστό. Λόγω της φλεγμονής ερεθίζονται οι νευρικές ρίζες που βγαίνουν από τον σπονδυλικό σωλήνα και προκαλείται ευαισθησία και πόνος στον γλουτό, που ακτινοβολούν προς τα κάτω στο πίσω μέρος του μηρού και στην γάμπα ή στην κνήμη. Τα συμπτώματα της ιερολαγονίτιδας μοιάζουν και συχνά συγχέονται σε αυτά της ισχιαλγίας, που οφείλεται σε κάκωση της μέσης
  • Ηλεκτρομυογράφημα και ταχύτητες αγωγής στη μέση και σε ολόκληρο το κάτω άκρο
  • Μαγνητική τομογραφία της μέσης και της λεκάνης
Ιερολαγονίτιδα

Ιερολαγονίτιδα

Αναφερόμενος πόνος Πόνος στον γλουτό και το ισχίο μπορεί να προέρχεται από τη μέση
  • Ηλεκτρομυογράφημα και ταχύτητες αγωγής στο πόδι
  • Μαγνητική τομογραφία στη μέση
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail